
Parlar de la història del vidre a Mallorca és remuntar-se a l'època dels fenicis, que en instal·lar-se en el litoral, en el segle II abans de Crist, varen muntar forns vidriers. Amb la supremacia de l'art del vidre a Venècia, els mallorquins varen importar-ne els vidres i varen aprendre la tècnica durant els segles XVI i XVII. En el segle XVIII el vidre mallorquí arriba al seu esplendor. Avui hi ha diverses fàbriques on es pot veure treballar aquests artesans, que aconsegueixen tot tipus de peces úniques i d’extraordinària bellesa utilitzant únicament unes pinces i una canya per bufar.
El vidre bufat és una tècnica artesanal molt antiga que requereix una gran prestesa i un domini absolut. Es treballa el vidre a altíssimes temperatures, i es modela amb un bufador, del qual sorgeixen aquestes formes gairebé màgiques i d'un colorit d'extraordinària bellesa. El domini i la creativitat de l'artesà són imprescindibles per a crear aquestes meravelloses peces, en escampar, fondre, barrejar o adherir els colors. Solen utilitzar una palleta metàl·lica per a donar-los aquestes magnífiques formes amb volum en el seu interior.
Totes les peces elaborades pels mestres artesans vidriers que es fabriquen en els forns mallorquins es poden adquirir en les mateixes instal·lacions, així com en botigues i comerços de l’illa, i a l'aeroport de Palma. Un dels millors records del més genuí i ancestral art popular mallorquí.